Data kwaliteit

Data kwaliteit speelt een cruciale rol bij het succes van hedendaagse bedrijfsvoering. Het hebben van nauwkeurige en betrouwbare gegevens is essentieel voor het nemen van strategische beslissingen, het optimaliseren van bedrijfsprocessen en voor het leveren van persoonlijke klantenservice.

Wat is data kwaliteit?

Data kwaliteit geeft aan of de gegevens waarover je beschikt geschikt zijn voor het doel dat ze dienen. Oftewel: kan de data worden omgezet in de informatie die je zoekt? Om te bepalen of de gegevens geschikt zijn voor jouw toepassing, moet je rekening houden met verschillende factoren. De actualiteit en volledigheid van de data bijvoorbeeld.

De voordelen van data kwaliteit

Door te zorgen voor hoge data kwaliteit kun je vertrouwen op feitelijke gegevens en op basis daarvan de juiste zakelijke beslissingen nemen. We hebben deze en alle andere voordelen voor je op een rij gezet.

1.   Betere besluitvorming

Nauwkeurige gegevens stellen je in staat om beslissingen te nemen op basis van feitelijke informatie. Door ervoor te zorgen dat jouw gegevens van hoge kwaliteit zijn krijg je strategische inzichten, ontdek je trends en kun je proactief reageren op schommelingen in de markt.

2.   Efficiëntere bedrijfsprocessen

Hoogwaardige data leidt tot efficiëntere bedrijfsprocessen. Door het verminderen van dubbele gegevens en fouten, zul je de productiviteit verhogen en tijd en kosten besparen. En geoptimaliseerde bedrijfsprocessen leiden uiteindelijk ook tot een efficiënte workflow en een hogere klanttevredenheid.

3.   Klanttevredenheid

Data kwaliteit zorgt voor happy customers! Met de juiste en up to date klantgegevens kun je een betere klantreis en -ervaring bieden. We stipten bij punt 2 al even aan dat dit leidt tot een hogere klanttevredenheid, maar ook tot een verhoogde loyaliteit en positieve mond-tot-mondreclame.

4.   Kostenbesparing

Slechte data kwaliteit kan behoorlijk in de kosten lopen! Het leidt bijvoorbeeld tot inefficiënte marketingcampagnes, onbenutte verkoopkansen en slechte rapportages voor het juiste toekomstbeeld. Door te investeren in data kwaliteit minimaliseer je fouten en optimaliseer je bedrijfsactiviteiten.

5.   Compliance en regelgeving

Data kwaliteit is van belang bij wettelijke normen en regels. Het correct beheren en beschermen van gegevens helpt bedrijven om te voldoen aan privacywetten, gegevensbeveiligingsnormen en branchevoorschriften. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Kies de juiste oplossing

Bij Your Data Company begrijpen we de kracht van datakwaliteit en zijn we dedicated om jou  te helpen om je bedrijfsgegevens te beheren en verbeteren. Met onze geavanceerde software bieden we een oplossing op maat voor elke organisatie en instelling. Geen systeem of data-opslag is hetzelfde en dat geldt ook voor onze oplossingen. We schuiven samen met jou rond de tafel om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Deze eerste kennismaking is vrijblijvend en kost niets. Wat volgt is een prijsopgave en een plan van aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen ondersteunen in je reis naar betere data kwaliteit.

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op!