Data migratie

Het verplaatsen van gegevens van het ene systeem naar het andere kan een complex en tijdrovend proces zijn. De systemen verwerken gegevens vaak op een andere manier en bieden niet de mogelijkheid om ze over te zetten naar een externe bron. Met onze geavanceerde data migratie vereenvoudigen wij dit proces en zetten jouw gegevens in no time over naar een nieuwe omgeving.

Wat is data migratie?

Data migratie is het verplaatsen van data naar een nieuwe locatie, een nieuwe indeling of een nieuwe applicatie. Dit kan betrekking hebben op verschillende soorten gegevens, zoals: klantinformatie, productgegevens, financiële gegevens, operationele gegevens en meer. Het doel van data migratie is om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig, nauwkeurig en toegankelijk zijn in de nieuwe omgeving, zodat ze bruikbaar blijven. Bedrijven maken hier vaak gebruik van als ze overstappen op een nieuw systeem of een nieuwe locatie voor data-opslag.

De voordelen van data migratie

Het vermogen om snel toegang te hebben tot nauwkeurige, betrouwbare en relevante gegevens is van onschatbare waarde bij het nemen van strategische beslissingen en het stimuleren van bedrijfsgroei. We hebben deze en andere voordelen op een rij gezet.

1.   Technologische vooruitgang

Bedrijven innoveren voortdurend en technologieën worden steeds complexer. Het upgraden van IT-systemen en het migreren van gegevens naar modernere platforms helpt je profiteren van nieuwe functies, verbeterde prestaties en betere schaalbaarheid.

2.   Efficiëntie en productiviteit

Verouderde systemen kunnen inefficiënt zijn en de productiviteit verlagen. Door gegevens naar een geoptimaliseerde omgeving over te zetten, kunnen bedrijfsprocessen worden gestroomlijnd en zal de productiviteit toenemen.

3.   Gegevensbeheer

Bedrijven verzamelen vaak, bewust en onbewust, gegevens vanuit meerdere systemen en databases. Data migratie biedt de mogelijkheid om deze data te verzamelen, analyseren en strategisch te benutten.

4.   Gegevenskwaliteit

Een van de belangrijkste voordelen van data migratie is het vermogen om de gegevenskwaliteit en nauwkeurigheid te verbeteren. Tijdens het migratieproces kunnen wij gegevens opschonen, duplicaten elimineren, fouten corrigeren en ervoor zorgen dat de gegevens voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.

5.   Privacy en veiligheid

Met behulp van data migratie verbeteren wij ook de gegevensbeveiliging en naleving van regelgeving. Verouderde systemen kunnen kwetsbaarheden bevatten, die de veiligheid in gevaar brengen. Door gegevens naar een modernere en veiligere omgeving over te zetten, voldoe je als bedrijf aan regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Kies de juiste oplossing

Met de juiste data migratie oplossing verminder je de kans op risico’s en bespaar je waardevolle tijd. Bij Your Data Company begrijpen we de complexiteit van data migratie en bieden we een maatwerkoplossing, die aan al jouw behoeften voldoet. Of je nou gegevens wilt migreren naar een nieuwe infrastructuur, cloudomgeving, database of softwareplatform: onze software biedt de flexibiliteit voor elk denkbaar scenario. We volgen strikte procedures om gegevensverlies, beschadiging of ongeautoriseerde toegang te voorkomen. We gebruiken geavanceerde tools en methoden om een snelle en naadloze overgang van de date te garanderen. En onze professionele kennis stelt ons in staat om uitdagingen proactief aan te pakken en op maat gemaakte oplossingen te bieden. Neem contact op voor meer informatie of een persoonlijke kennismaking.

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op!