Data migratie

Een gezond IT-landschap is onmisbaar voor het succes van je bedrijf. Als je business groeit, moeten tools bijvoorbeeld meegroeien. Ga je fuseren? Dan wil je gegevens meeverhuizen. En zo zijn er tal van situaties waarin data verplaatst moet worden naar een nieuwe omgeving. Onze datamigratie is ontworpen om deze overgang 100% gecontroleerd te laten verlopen, zonder verstoring van je systemen en bedrijfsactiviteiten en met de garantie op een veilige verhuizing. Lees alles over onze aanpak of neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Waarom datamigratie?

Bij datamigratie wordt vaak alleen aan het verhuizen van gegevens gedacht, maar het heeft ook betrekking op data-integriteit, beveiliging en het minimaliseren van downtime. Waarom zou je data willen migreren? Om bedrijfssystemen samen te voegen bijvoorbeeld, om te upgraden naar nieuwe technologieën of ter verbetering van de compliance. We hebben de why’s voor je op een rij gezet. 

Bedrijfsovernames en fusies

Neem je een bedrijf over of ga je fuseren? Dan moet data van verschillende tools samenkomen in één werkbaar systeem. Ons team van data-experts zorgt ervoor dat alle bedrijfsgegevens naadloos samenkomen. 

Datamigratie, softwaretransities en digitale transformaties

Eén van de meest voorkomende redenen voor datamigratie is upgraden naar nieuwe technologieën en/of systemen. Dit kan variëren van het migreren van on-premises software naar software in de cloud tot het vervangen van verouderde software door nieuwe ERP, CRM en DMS tools.  In een tijd waarin gegevensbeveiliging hoog op de agenda staat, helpt datamigratie bij het beveiligen van je systemen en het voldoen aan de wetgeving. De data wordt verplaatst naar een veilige omgeving en geclassificeerd op basis van gevoeligheid en toegangsbeperkingen.

Voor wie werken wij?

Wij hebben in de afgelopen jaren verschillende datamigratieprojecten uitgevoerd voor uiteenlopende bedrijven en instellingen. Voor gemeenten en provincies, de rijksoverheid en voor grote corporates. Altijd met een goede strategie en een duidelijk doel: een succesvolle migratie. 

Maar de kennis van onze specialisten beperkt zich niet tot een branche. Ook bedrijven in de zorg, het onderwijs, de telecom, finance en andere niches kunnen bij ons terecht met hun migratievraagstuk.  

Uitgebreide rapportages 

We doen uitgebreid verslag van het migratieproces, in de vorm van rapportages. Hierin leggen we de voortgang vast en geven we overzichten van de resultaten in tekst en beeld (grafieken en infographics). Wij rapporteren: 

  • de voortgang 
  • kwaliteit van de data 
  • potentiële risico’s 
  • een totaaloverzicht

Controle framework tijdens elke stap

Een goed controle framework is onmisbaar voor een soepele migratie en de bescherming van gegevens. Wij maken een controle framework in elke stap van de datamigratie. Dit framework zorgt ervoor dat alle doelstellingen duidelijk zijn en dat het migratieplan doordacht en haalbaar is. Het helpt bij het identificeren van gevoelige gegevens en het vaststellen van risico’s, zodat passende beveiligingsmaatregelen kunnen worden genomen. Daarnaast waarborgt een controle framework de integriteit van gegevens en minimaliseert het gegevenscorruptie en/of verlies. Bedrijven die moeten voldoen aan nalevingsvereisten kunnen dit met de frameworks aantonen.

Kostenefficiënte tooling

Het kiezen van de juiste tooling  is van essentieel belang voor een succesvolle datamigratie. Hierbij spelen zowel de kosten, als de robuustheid een belangrijke rol. Wij zorgen voor de juiste balans. We kijken naar jouw needs en wegen die af tegen de kosten. Voor eenvoudige migraties met minimale transformaties kunnen eenvoudige, kosteneffectieve tools genoeg zijn. Voor complexe, grootschalige migraties zijn is meer power nodig. Wij maken een realistische prijsopgave. Hierin houden we ook rekening met kosten zoals licenties, implementatie, training en onderhoud. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze datavisualisatie en data-analytics of voor een gratis brainstorm, waarin we ons focussen op jouw bedrijf en migratievraagstuk.

Data migratie in de praktijk

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op!