Bij datamigratie wordt vaak alleen aan het verhuizen van gegevens gedacht, maar het heeft ook betrekking op data-integriteit, beveiliging en het minimaliseren van downtime. Waarom zou je data willen migreren? Om bedrijfssystemen samen te voegen bijvoorbeeld, om te upgraden naar nieuwe technologieën of ter verbetering van de compliance. We hebben de why’s voor je op een rij gezet.
Bedrijfsovernames en fusies
Neem je een bedrijf over of ga je fuseren? Dan moet data van verschillende tools samenkomen in één werkbaar systeem. Ons team van data-experts zorgt ervoor dat alle bedrijfsgegevens naadloos samenkomen.
Datamigratie, softwaretransities en digitale transformaties
Eén van de meest voorkomende redenen voor datamigratie is upgraden naar nieuwe technologieën en/of systemen. Dit kan variëren van het migreren van on-premises software naar software in de cloud tot het vervangen van verouderde software door nieuwe ERP, CRM en DMS tools. In een tijd waarin gegevensbeveiliging hoog op de agenda staat, helpt datamigratie bij het beveiligen van je systemen en het voldoen aan de wetgeving. De data wordt verplaatst naar een veilige omgeving en geclassificeerd op basis van gevoeligheid en toegangsbeperkingen.
Wij hebben in de afgelopen jaren verschillende datamigratieprojecten uitgevoerd voor uiteenlopende bedrijven en instellingen. Voor gemeenten en provincies, de rijksoverheid en voor grote corporates. Altijd met een goede strategie en een duidelijk doel: een succesvolle migratie.
Maar de kennis van onze specialisten beperkt zich niet tot een branche. Ook bedrijven in de zorg, het onderwijs, de telecom, finance en andere niches kunnen bij ons terecht met hun migratievraagstuk.
Uitgebreide rapportages
We doen uitgebreid verslag van het migratieproces, in de vorm van rapportages. Hierin leggen we de voortgang vast en geven we overzichten van de resultaten in tekst en beeld (grafieken en infographics). Wij rapporteren:
Een goed controle framework is onmisbaar voor een soepele migratie en de bescherming van gegevens. Wij maken een controle framework in elke stap van de datamigratie. Dit framework zorgt ervoor dat alle doelstellingen duidelijk zijn en dat het migratieplan doordacht en haalbaar is. Het helpt bij het identificeren van gevoelige gegevens en het vaststellen van risico’s, zodat passende beveiligingsmaatregelen kunnen worden genomen. Daarnaast waarborgt een controle framework de integriteit van gegevens en minimaliseert het gegevenscorruptie en/of verlies. Bedrijven die moeten voldoen aan nalevingsvereisten kunnen dit met de frameworks aantonen.
Het kiezen van de juiste tooling is van essentieel belang voor een succesvolle datamigratie. Hierbij spelen zowel de kosten, als de robuustheid een belangrijke rol. Wij zorgen voor de juiste balans. We kijken naar jouw needs en wegen die af tegen de kosten. Voor eenvoudige migraties met minimale transformaties kunnen eenvoudige, kosteneffectieve tools genoeg zijn. Voor complexe, grootschalige migraties zijn is meer power nodig. Wij maken een realistische prijsopgave. Hierin houden we ook rekening met kosten zoals licenties, implementatie, training en onderhoud. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze datavisualisatie en data-analytics of voor een gratis brainstorm, waarin we ons focussen op jouw bedrijf en migratievraagstuk.
Met de uitbraak van COVID-19 ontstond er een overvloed aan communicatie tussen verschillende ministeries. Deze communicatie, variërend van e-mails tot whatsappberichten en meer, vereiste een veilige, integere, en traceerbare migratie naar Rijksdoc (Nationaal Archief), waarbij zowel de uniformiteit als de integriteit van de data gewaarborgd moest worden.
In het kader van het bijblijven binnen de digitale transformatie beweging, stond Provincie Overijssel voor de uitdaging om haar applicaties, waaronder het documentmanagement- en zakensysteem eDOCS – OpenText, te vernieuwen.