Datavisualisatie

Via de bedrijfssoftware en ondersteunende tools die je inzet, worden voortdurend gegevens verzameld. Data die je verder brengt. Vanuit onze kennis en ervaring met grote datagerelateerde vernieuwingsprojecten, helpen wij bedrijven om deze gegevens visueel te maken. Onze datavisualisatie levert vlijmscherpe rapportages op voor nieuwe en betere inzichten, waarmee jij je bedrijfsprocessen optimaliseert. Lees meer over onze aanpak of neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.

Waarom datavisualisatie?

De data die binnen het bedrijf wordt verzameld komt in een ruwe vorm. Het staat niet overzichtelijk in bullet points en tabellen, maar is gecodeerd en vaak onbegrijpelijk. Er ligt dus een schat aan vergrendelde informatie op je te wachten, waarmee je o.a. je sales, workflow en besluitvorming kunt verbeteren en direct resultaten boekt. Wij helpen je met:

Inzicht en overzicht
Wij maken visuele rapportages van jouw gegevens. Hiermee krijg je direct inzicht in grote hoeveelheden informatie. Voor interne optimalisaties en om de bedrijfscijfers te kunnen presenteren aan externe partijen. 

Proactieve probleemoplossing
Datavisualisatie stelt ons ook in staat om fouten te identificeren voordat ze zich voordoen. In onze data-analytics rapportages zien we trends en ontdekken we algoritmes. Op basis van die statistieken, kun je als bedrijf slim anticiperen op risico’s.

Compliance
Data speelt een belangrijke rol bij het voldoen aan wet- en regelgeving. Met datavisualisatie maken wij gedetailleerde financiële rapporten voor je en helpen we je om de naleving van wettelijke voorschriften te registreren.

Voor wie werken wij?

Overal waar genoeg informatie beschikbaar is, kunnen wij mooie rapporten bouwen en data visueel maken voor onze klanten. Dit doen we voor gemeenten en provincies, de rijksoverheid, waterschappen en voor de grotere corporates. 

Zo hebben we bijvoorbeeld al verschillende gemeenten geholpen om inzicht te krijgen in de aanvragen die burgers doen en waar de zwaartepunten liggen. Welke teams krijgen de meeste aanvragen? En welk type aanvraag komt waar en wanneer binnen?

Monitoring voor onze klanten

Daarnaast visualiseren we natuurlijk zelf ook elk datamigratietraject dat we doen, want per slot van rekening willen onze klanten weten:

  • hoe succesvol de migratie is geweest
  • welke data is overgegaan
  • en of er issues waren met de datakwaliteit

Datavisualisatie met Microsoft Power BI

Eén van onze krachtigste instrumenten voor datavisualisatie en data-analytics is Microsoft Power BI, onderdeel van Microsoft Fabric. Door gebruik te maken van opslag in Microsoft Azure, SQL Server kunnen wij klanten op diverse fronten bedienen. Geavanceerde tools, als Synapse en Power BI, helpen ons hierbij. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle gegevens uit verschillende bronnen op één plek worden verzameld, zoals: databases, cloudopslag en spreadsheets. We kunnen gegevens filteren, modelleren en transformeren om ze geschikt te maken voor analyse. En met behulp van Power BI maken wij ook interactieve rapporten en dashboards met grafische elementen en illustraties. Hierbij moet je denken aan grafieken, diagrammen en infographics. Voor glasheldere inzichten en ijzersterke besluitvorming.

Kies samen met ons de juiste oplossing​

Onze specialisten delen hun inzichten graag met jou. Bij het kiezen van de juiste rapportage-oplossing spelen namelijk diverse zaken een rol. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de gekozen oplossing flexibel genoeg is om mee te groeien met de behoeften van jouw organisatie en met de groeiende hoeveelheid data. Daarnaast is het cruciaal dat de rapportage-oplossing robuuste beveiligingsfuncties biedt, die de vertrouwelijkheid van jouw gegevens waarborgen en alleen toegankelijk zijn voor diegenen waar ze voor bedoeld zijn. Wij houden rekening met de schaalbaarheid op korte en lange termijn. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze datavisualisatie en data-analytics of voor een gratis brainstorm, waarin we ons focussen op jouw bedrijf en datavraagstuk.

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op!