Case HOTSPOT Covid19 voor Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – Data migratie

Veilige Migratie van cruciaal belang:

Met de uitbraak van COVID-19 ontstond er een overvloed aan communicatie tussen verschillende ministeries. Deze communicatie, variërend van e-mails tot whatsappberichten en meer, vereiste een veilige, integere, en traceerbare migratie naar Rijksdoc (Nationaal Archief) i.v.m. HOTSPOT Covid19 , waarbij zowel de uniformiteit als de integriteit van de data gewaarborgd moest worden.

Diversiteit aan Dataformaten:

Gezien de diversiteit aan communicatieplatforms en -formaten, waaronder SharePoint-websites, XML- en sms-berichten, en openbare lijsten, moest de migratie ook zorgvuldige transformatieprocessen omvatten om de data in een uniform formaat te krijgen.

Oplossing

Opzetten van een Migratiestraat: Your Data Company ontwikkelde een gespecialiseerde migratiestraat om effectief alle COVID-19-gerelateerde communicaties van de verschillende ministeries naar Rijksdoc te verplaatsen.

  • Data Transformatie: Alle data, ongeacht het oorspronkelijke formaat, werd getransformeerd naar een uniform formaat dat compatibel is met het Alfresco-gebaseerde Rijksdoc.
  • Data Integriteit: Door middel van hashing-technologie werd de absolute integriteit van de data gewaarborgd, verzekerd dat de getransformeerde data een exacte representatie was van het origineel.
  • Gedetailleerde Logging: Your Data Company stelde een controledatabase-omgeving op waar alle logging omtrent de datakwaliteit, procesinformatie, en eventuele fouten (zowel data- als systeemgerelateerd) werden opgeslagen.

Resultaat

Succesvolle, Integere Data Migratie: Your Data Company realiseerde een effectieve en naadloze migratie van diverse bronnen naar het Nationaal Archief.

  • Absolute Integriteit en Traceerbaarheid: Door het gebruik van geavanceerde technologieën en methodologieën werd niet alleen de integriteit van de data behouden, maar ook volledige traceerbaarheid verzekerd.
  • Veilige Data-Erfenis: Het Ministerie van VWS is nu in staat om met trots en vertrouwen te reflecteren op een robuuste data-erfenis, veilig en accuraat opgeslagen in het Nationaal Archief.

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op om je te voorzien van gratis advies. Je zit dus nog nergens aan vast!