Case Gemeente Elburg – Data migratie

Klantachtergrond en Uitdagingen:
De Gemeente Elburg stond voor een technische en operationele uitdaging: de migratie van hun twee bestaande Document Management Systemen (DMS) naar een nieuw systeem, de Open.Suite van Open.Satisfaction, gebaseerd op het Alfresco platform.

Pijnpunten:

  • Incompatibiliteit van Metadata: De metadata uit de oude DMS-en moest worden aangepast om naadloze data-migratie naar het nieuwe systeem te verzekeren.
  • Informatiebehoud: Het was cruciaal om tijdens de migratie alle documenten, informatie en metadata correct en volledig over te zetten zonder dataverlies.
  • Rapportage aan Stakeholders: Na de migratie moest de gemeente in staat zijn om accuraat te rapporteren naar haar stakeholders, gebruikmakend van de auditinformatie uit het nieuwe DMS.

Oplossing

Strategie en Implementatie: Your Data Company werd ingeschakeld om de uitdagende taak van deze migratie te leiden, gebruikmakend van hun expertise in data- en informatiemanagement.

  • Samenwerking en Coƶrdinatie: Er werd nauw samengewerkt met beheerders van de Gemeente Elburg en de leveranciers om zorgvuldige planning en uitvoering van de migratie te waarborgen.
  • Metadata Aanpassing: Specialisten van Your Data Company ontwikkelden en implementeerden een strategie om de bestaande metadata zo aan te passen dat deze feilloos zou integreren met de nieuwe Open.Suite omgeving.
  • Data Migratie: Alle documenten, informatie en metadata werden zorgvuldig gemigreerd naar de nieuwe DMS, waarbij intensieve controles werden uitgevoerd om integriteit en volledigheid van de data te verzekeren.
  • Auditing en Rapportage: Er werd gezorgd voor accurate auditinformatie binnen het nieuwe systeem, zodat de gemeente in staat werd gesteld om te rapporteren aan alle stakeholders met transparante en betrouwbare data.

Resultaat

Verwezenlijkte Verbeteringen: Na een soepele migratie, ondersteund door het team van Your Data Company, realiseerde de Gemeente Elburg meerdere positieve uitkomsten.

  • Naadloze Data-Migratie: Dankzij de zorgvuldig aangepaste metadata en de secure migratie van documenten en informatie, werd een naadloze Data-Migratie met Open.Suite bereikt.
  • EfficiĆ«nte en Transparante Rapportage: Met de nieuwe DMS en de beschikbaarheid van gedetailleerde auditinformatie, kon de gemeente doeltreffend en transparant rapporteren aan haar stakeholders, waarmee ze blijk gaf van verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid.

 

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op om je te voorzien van gratis advies. Je zit dus nog nergens aan vast!