Case Gemeente Westland – Data Migratie en Rapportage

Verouderd Zaaksysteem en Implementatie van de Omgevingswet:

Met de naderende invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024, stond Gemeente Westland voor de uitdaging om de overstap te maken van het verouderde zaaksysteem Squit XO naar het vooruitstrevende RX.Mission van Roxit. Deze overstap was niet alleen cruciaal voor de naleving van de nieuwe wet, maar ook om een efficiëntere dienstverlening naar haar burgers te garanderen. Een bijkomend probleem was het vermogen om essentiële data effectief te extraheren, stroomlijnen, integreren, en visualiseren om weloverwogen beslissingen te nemen.

Oplossing

Geavanceerde Data-Extractie en Visualisatie: Your Data Company heeft met trots en expertise de rol op zich genomen om deze overgang zo soepel mogelijk te maken door:

  • Data-Extractie: Uitvoeren van zorgvuldige data-extractie uit de cloudapplicatie RX.Mission via de beschikbare API’s.
  • Data-Integratie: De geëxtraheerde data werd vervolgens gestroomlijnd en geïntegreerd in een Azure Database.
  • Visualisatie met Power BI: Met behulp van Power BI werd de data getransformeerd in begrijpelijke, heldere visualisaties en rapporten, afgestemd op de specifieke behoeften en eisen van Gemeente Westland.
  • Robuuste Implementatie: Teneinde continuïteit en toegankelijkheid te waarborgen, implementeerden we het Power BI-platform in een sterke cluster setup, zorgend voor constante, snelle toegang tot belangrijke informatie.

Resultaat

Efficiënte Dienstverlening en Compliant aan de Nieuwe Wetgeving: Dankzij de deskundige interventies van Your Data Company heeft Gemeente Westland nu:

  • Op Maat Gemaakte Rapporten: Accurate, op maat gemaakte rapporten die niet alleen voldoen aan de eisen van Gemeente Westland maar ook cruciale sturingsinformatie leveren om beleid en besluitvorming te ondersteunen.
  • Verbeterde Besluitvorming: Met behulp van de heldere visualisaties en gestroomlijnde data kan de gemeente nu meer data gedreven beslissingen nemen.
  • Verhoogde Efficiëntie: Gemeente Westland is nu in staat om haar burgers efficiënter te bedienen en voldoet aan de eisen van de nieuwe Omgevingswet, versterkend haar dienstverlening en compliance.

Meer informatie?

shutterstock
dots_shape
Vul je gegevens in en een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact met je op om je te voorzien van gratis advies. Je zit dus nog nergens aan vast!